Receptnyomtató

A háziorvosok egyik legfőbb célja, hogy a rendelési idejüket minél hatékonyabban ki tudják használni, amihez nagymértékben hozzájárulhat a megfelelő nyomtató kiválasztása.

A vény vonalkód nyomtatásának bevezetése (2009) óta még inkább megnőtt a nyomtatók fontossága. Azt ezt megelőző időszakban a mátrix (szalagos) nyomtatóknál nem volt megbízhatóbb és gazdaságosabb eszköz, de a nyomtatás minősége miatt selejtezésre kerültek. Az ezt követő években sok típust kipróbáltunk, de mindig volt valamilyen hiányossága az egyes típusoknak (lassan nyomtat, csak 1 lapadagolója van, drága a fenntartása stb…) és az EESZT bevezetését követően –egy újabb vonalkód nyomtatása szükséges- még nagyobb terhelést kell kibírnia az adott nyomtatónak.

A legtöbben azt kérdezték tőlünk, hogy


„Orvosi rendelőbe létezik-e jó receptnyomtató?

 

Problémák, melyek sokszor előfordulnak a rendelőkben: 

  • A papír mérete miatt a lézernyomtatók dobegysége hamarabb meghibásodik, mivel nem fedi le a teljes A4-es méretet a recept. Drágább lézernyomtatók esetében van lehetőség fekvő nyomtatásra is, de sajnos a recept és a kutyanyelv mérete nem szabványos ezért a papír a legtöbb esetben elakad
  • A háziorvosi programban nincs lehetőség a különböző formájú papírok beállítására
  • Drága az üzemeltetés. Lézernyomtatók esetében kétféle típus létezik, egyrészt van ahol a festékkazetta és a dobegység egyben van, előnye az, hogy ha tönkre megy az alkatrész, akkor a csere után újra szép lesz a nyomat, hátránya az, hogy drága a toner. A másik az ahol külön van a dobegység, ott is bizonyos oldalszámonként kötelezően cserélni kell az alkatrészt.

Egy átlagos háziorvos havi szinten minimum 4000 receptet és 1000 oldal egyéb orvosi dokumentumot (beutaló, táppénzes papír, jogosítvány, igazolás, lelet, stb..) nyomtat. A több éves tapasztalataink alapján összesítettük az anyagainkat, hogy pontosan mennyibe is kerül egy körzetnek a nyomtató(k) fenntartása. Az eredmény az volt, hogy éves szinten a nyomtatási költség meghaladta a 250.000Ft-ot. A megadott összeg tartalmazta a nyomtató árát, festék (tonter) költségét, energiafelhasználás, szerviz költségek.

Nagy örömünkre sikerült egyeztetnük egy gyártóval, aki a háziorvosoknak egy egyedi ajánlattal álltak elő, de kizárólag azoknak, akik rendelkeznek Magyar Orvosi Kamarai tagsági igazolvánnyal. 

Ajánlatunk egy receptnyomtatására tökéletesen alkalmas és jelentősen takarékosabb 2 laptálcás sima illetve multifunkciós nyomtató, amivel végre egy gépen nyomtathat receptet, beutalót, táppénzes papírt, dokumentumokat illetve akár szkennelhet és fénymásolhat is.

 

 

Epson M5299DW – az egyfunkciós, kéttálcás receptnyomtató

Epson WorkForce Pro WF-M5299DW Mono
89.900Ft+Áfa (bruttó 114.175Ft) *

 

 

 

Epson M5799DWF – a multifunkciós kéttálcás receptnyomtató

Epson WorkForce Pro WF-M5799DW Mono
181.900Ft+Áfa (bruttó 231.015Ft) *


* A lehetőség korlátozott ideig lesz elérhető és csak a készlet erejéig tart!


Cégünk 1994 óta van jelen az egészségügyi programok üzemeltetésében, távfelügyeletet 250 rendelőben végzünk. A nyomtatók telepítésében és a háziorvosi programhoz való beállításokban távvezérelve készséggel állunk rendelkezésükre.


A nyomtatókra 3 éves garancia kiterjesztés kérhető, amit a vásárlást követően az Epson weboldalán elvégzünk Ön helyett. Az esetleges meghibásodást garancia időn belül illetve kívül, cégünknél intézheti.


Kellékanyagok (tintapatron) megrendeléseit is leadhatja nálunk, díjmentes futárszolgálattal már másnapra kézhez kapja a leadott rendeléseit.

 

Amennyiben érdekli Önt a szolgáltatásunk, akkor érdeklődjön a következő elérhetőségeinken:

Prior Informatikai és Kereskedelmi Kft.
Honlap: www.priorkft.hu 
E-mail: prior@priorkft.hu
Telefon: (+36) 76 504 154; (+36) 20 56 99 603
6000 Kecskemét